Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

KĀDU LOMU SPĒLĒ CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

Online redzamie paraugi CV rakstīšanai ir ļoti izplatīti. Katram no mums ir nepieciešams darbs – gan tiem, kuri sper savus pirmos soļus darba tirgū, gan tiem, kas lūkojas pēc profesijas maiņas, gan tiem, kas bez darba ir bijuši ilgāku laika periodu. Daudziem šķiet, ka pēc iespējas bagātīgāks CV, nodrošinās lielākas iespējas izturēt atlasi uz konkrēto vakanci, taču, tā nebūt nav. Objektīvi novērtēt to, vai potenciālajam darba ņēmējam ir prasmes un iemaņas amata veikšanā, nepieciešams norādīt vakancei atbilstošu informāciju.

Aktuālās vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru vietnēs un arī sludinājumu portālos. Lai pieteiktos uz vakanci šeit, lielākā daļa darba devēju vēlas iepazīties ar kandidāta CV un/vai motivācijas vēstuli. Tas ir viegls veids, kā iepazīties ar kandidāta prasmēm un potenciālu.

KĀDĒĻ NEPIECIEŠAMS REZUMĒ UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

Latvijā joprojām netrūkst cilvēku, kuri līdz galam nesaprot motivācijas vēstuļu un CV nepieciešamību atsevišķām vakancēm un darba specifikai. Ja tiek iesniegti visi lūgtie dokumenti un norādīta visa aktuālā informācija, neskatoties uz to, kurā Latvijas pilsētā darbs tiek meklēts, tad iespējas tikt uzaicinātam un darba interviju, palielinās. Dažādi lieliski un detalizēti CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, turklāt, arī citās valodās. Lai palielinātu izredzes tikt uzaicinātam uz pārrunu nākamo kārtu, ieteikums izpildīt visus potenciālā darba devēja nosacījumus.

DROŠĀKĀS NODARBINĀTĪBAS FIRMAS EIROPĀ

Arī darbs ārzemēs joprojām ir populārs. Daudziem joprojām ir mēģināt laimi atrast ārzemēs gan sezonas darbos, gan patstāvīgi, lai pelnītu vai iekrātu. Par laimi, mūsdienās nav problēmu ar to, kā atrast informāciju par vienu vai otru darba vakanci vai pat darba devēju. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Darba devējs vai aģentūra piedāvā sakārtot visus dokumentus, tādējādi atkrīt daudz problēmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *