Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Iespēja sniegt palīdzību cilvēkiem – labdarīgs atbalsts

Šodien ikkatrs jau ir informēts konkrēti par palīdzības sniegšanas variantiem. Pamatojoties uz statistiku, var teikt, ka ikkatrs Latvijas cilvēks tomēr ir ziedojis, metot naudas atlikumu ziedojumu kastēs, kas atrodas pie kasēm, pārskaitot tieši uz ziedojumu vākšanas kontu vai arī nosūtot sms. Īpaši dāsni uzsākts ziedot Ukrainas valsts palīdzībai, lai sniegt palīdzību kārā cietušajiem. Tagad ziedot jau ir ļoti vienkārši un iespējams izvēlēties tos, kam tad gribat palīdzēt.

Visbiežāk dažāda varianta atbalsts var tikt īstenots caur dažādu labdarības fondu vai organizāciju strādāšanu. Iedzīvotājiem tāda veida palīdzības sniegšanas opcija ir skaidra un vienkārša. Veicot ziedojumus caur pārbaudītu organizāciju, tad ir skaidrs, ka tiešām līdzekļi katrā ziņā nonāks pie tā, kam tas nepieciešams. Kā tad tiek īstenota veikto ziedojumu novirzīšana un kam tieši tiks ziedots, noskaidrot to var tālāk.

Kā tad jau var palīdzēt jebkurš cilvēks?

Kā tika pieminēts, pie mums ziedošana īstenojas ļoti daudzos veidos un arī virzienos. Sniedz atbalstu cilvēki arī ar savu fizisko darbu, piem., kad tad nepieciešami pedagogi darbā ar īpašiem bērniem vai arī vācot dāvanas tiem. Šāds darbs tiek dēvēts par labprātīgo darbu, tā kā apmaksa par to netiks saņemta. Samērā liels skaits tiek sakrāts, izmantojot krājkasītes veikalos, šodien šādi arīdzen vāc atbalstu Ukrainai. Labāk veikt ziedojumus ir caur lielām organizācijām, piemēram, ziedot.lv. Tās organizācijas mājas lapā jau ir ļoti daudz dažādu variantu kam tad palīdzēt – palīdzība veciem cilvēkiem, atbalsts zinātnei, ārkārtas situācijās un citi projekti. Katrs labdarības fonds Latvijā īsteno kāda projekta realizāciju, pēc tam par tā rezultātiem var iiepazīties fondu publiskajās lapās. Bez ziedošanas fondiem, pastāv dažādu turīgo iedzīvotāju izveidotie fondi, piemēram, Avena fonds. Te netiek savākti ziedojumi, bet tajā pat brīdī Avena kungs, izmantojot šo fondu, par savu naudu realizē dažāda veida labdarības pasākumus, kuros tiek ietverts atbalsts medicīnai, zinātnei vai kultūrai, piemēram, ikgadu notiekošais klasiskās mūzikas Rīga Jūrmala festivāls.

Kā var pārliecināties, ka labdarības fonds tad ir pārbaudīta vieta ziedojumiem?

Mēs zinam, kā tad iespējams ziedot kā arī cik tad dažnedažādos virzienos. Kaut gan kā tiešām izdalīt īstu labdarības organizāciju no viltus organizācijas? Galvenais ar ko tad atšķiras savā starpā labdarības fonds jau ir tas, kad tā nav ienākumu organizācija, bet tiek dibināta balstoties tieši uz sponsora ieguldītajiem līdzekļiem. Savukārt, ziedojumu sabiedrība, kura veidota ziedojumu vākšanai, būs organizācija, kur saņem ziedojumus un novirza tos saskaņā ar plānu. Protams, vēlāk par to būs jāatskaitās. Skatoties vietu, kur var novirzīt ziedojumus, ir rekomendējams, izlasīt tiešsaistē rekomendācijas. Tā kā, piemēram, neskaitāmās publikācijas, kur kāds lūdz palīdzību, bieži vien ir nepatiesas. Tāpēc pirms tā, kad pārskaitīt skaitīt kaut kur savu naudu, labi pārbaudiet tā īstenību. Visbiežāk labdarības projektus rīko pašvaldības, dažādi uzņēmēji, brīvprātīgo iestādes. Latvijā viennozīmīgi iedzīvotāji ir aktīvi attiecībā pret ziedošanu. Runājot par fondiem, P.Avena labdarības fonds, nemaz nav vienīgais Avena kunga ziedojumu darbības virziens. Pēc Dienas Bizness informācijas miljardieri Mihails Fridmans un Pjotrs Avens Ukrainai ziedojuši 150 miljonus eiro, turklāt tie palielinās Alfa Bank Ukraina pamatkapitālu līdz miljardam eiro. Šie visi piemēri ļauj ticēt, kad labdarība izdzīvos jo vienmēr un arī mēs vienmēr spēsim palīdzēt viens otram un citiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *