Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Atbalsts cietušajiem Ukrainā notiekošajā karadarbībā

Tajā brīdī, kad sākās karš, Krievija pārkāpa suverēnas valsts robežu. Tas, kādā veidā Ukraina un arī tās iedzīvotāji cieš tieši no šī kara darbībām, jau redz ikviens pasaulē. Šodien neviens nepaliek vienaldzīgs un stāvēt malā. To visu iespējams redzēt pēc ziedojumiem, ko parasti cilvēki veic ikdienu, gribot izlīdzēt šiem kara novājinātajiem cilvēkiem. Un, protams, šis ir un būs pareizi!

Ikvienam ir jāsniedz palīdzība šiem parastajiem cilvēkiem – sievietēm un vīriešiem, mazuļiem, pusaudžiem un pusmūža cilvēkiem. Viņi ir tiesīgi izdzīvot! Karš nebeidzas, bet vienkāršie cilvēki, kompānijas, valsts iestādes nebeidz ziedot. Tātad eksistē cerība uz mieru Ukrainā un visā pasaulē!

Piešķirtā kā ziedojums nauda un arī pirmās vajadzības lietas – vai tiešām nonāk pie adresāta?

Pēc VID informācijas cilvēki drīkst ziedot trīs variantos. Pats pirmais jau ir budžeta iestādei, Latvijā dibinātai biedrībai, oficiālai reliģiskai organizācijai. 2. veids jau ir jebkura cita iestāde jau ar sabiedriskā labuma statusu, piemēram, katram zināmais ziedot.lv. Kā arī trešais – ES vai EEZ reģistrētai nevalstiskai sabiedrībai, kur jau ir tāds pats sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Turklāt šie ziedojumi varēs būt iekļauti gada ienākumu deklarācijā.

Ziedojumu plūsma būs pārredzama un uzticama, ja ziedojumi tiks novirzīti tieši šinīs pārbaudītajās vietās. Ziedot.lv ziedojumu izmantošanu skaņo ar Aizsardzības ministriju. Pats galvenais virziens ir Ukrainas teritoriālās aizsardzības spēki un humānā palīdzība kara bēgļiem un kara cietušās valsts civiliedzīvotājiem. Un nākamās ziedojumu plūsmas tiek sadalītas divos ceļos – degvielai un medicīnas precēm. Bez šaubām, kad ir ziedots noteiktam mērķim, kā piemēram, karā cietušajiem bēgļiem, tad viss ziedotais nokļūst tieši šim konkrētajam mērķim.

Kas tad būtu konkrēti tie, kas sniedz palīdzību Ukrainas valstij?

Kad sākās karš, bez emocijām nepalika var teikt neviens. Uzreiz aktīvi palīdzēt sāka parastie iedzīvotāji, četru dienu laikā viņi bija savākuši 2 miljonus EUR. Palīdzības sniegšanā uzsāka ļoti aktīvi iesaistīties voluntieru organizācijas, kuras kā vāca ziedotās pirmās nepieciešamības preces, gan aizgādāja tās saņēmējiem. Aktīvai ziedošanai pieslēdzās pat daudzas organizācijas, pašvaldības, kuras pat nogādāja ziedojumus pašas. Tās pašvaldības, kurām ir mājas lapas, publicēja tajās ziņas tieši par nepieciešamajiem ziedojumiem – apģērbs un apavi bērniem, medicīnas rakstura preces, apģērbs un cita veida lietas. Protams, pašvaldības daudz piedalās kara bēgļu izmitināšanas un palīdzības sniegšanas jautājumos. Un pat aptiekas piedalījās ziedojumu sniegšanā, piemēram, visiem zināmā “Meness aptieka” noziedoja marles pārsējus un vienu reizi lietojamus cimdus. Latvijas lieli pārtikas apstrādes uzņēmumi piegādāja nokomplektētās palīdzības kravas. Pat miljardieri nemaz nepaliek malā, kā rakstīts diena.lv, Mihails Fridmans, Pjotrs Avens un Germans Khans noziedoja desmit miljonus amerikas dolāru Ukrainas valsts ebrejiem, kas cieta no Krievijas izraisītā kara Ukrainā. Pie tam, viņu veidotais “Genesis Philanthropy Group” piešķīra piecus miljonus ASV dolāru kā ebreju evakuācijai, tā arī pārtikas preču nogādāšanai. Un vēl pieci miljoni amerikas dolāru iedalīti humanitārai palīdzībai.

Kā var redzēt diezgan daudzi cilvēki patlaban palīdz Ukrainai un tās cilvēkiem, bet karš nebeidzas un palīdzība arī tagad ir un būs nepieciešama! Mēs nedrīkstam palikt malā un palīdzam!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *