Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Kā radās lēcas? Cik viņas ir neaizstājamas tagad?

Nav noliedzams, ka lēcas šodien tiešām ir un būs diezgan pazīstamas un arī pieprasītas. Lēcas acīm jau ir sekmīgi aizstājušas brilles un arī kvalitatīvi koriģē tuvredzību vai tālredzību, astigmātismu uc.. Lēcas izvēlās arī dekoratīvos nolūkos – acu krāsas maiņai vai akcenta piešķiršanai. Kad un kurš tad lēcas izgudroja?
Vai varat iedomāties, ka pats L. da Vinči ir tas, kurš vēl 16. gadsimtā (precīzāk, 1508. gadā) izveidoja skices, kurās attēlota ierīce, ko varētu izmantot redzes korekcijai. Vēl vienu “prototipu” izgudroja Dekarts 1637.g.. Tā bija maza caurule, kas pildīta ar ūdeni, tādējādi izveidojot savdabīgu lupu.
Tomēr pirmās lēcas radās 1888. gadā, kuru radītājs bija stiklinieks F.Mullers. Viņam bija draugs, kurš zaudēja plakstiņu acij un viņam bija spēcīgas sāpes un pastāvīgs sausums acīs. Stiklinieks vēlējās viņam izlīdzēt, izgatavojot no stikla lēcas. Tās bija baltām malām un caurspīdīgas centrā, priekš tam, lai saglabātu spēju redzēt apkārtējos priekšmetus. Draugs uzlika lēcas, un tādējādi redze palika labāka.

Vēlāk Müllers uzsāka masveidīgu kontaktlēcu ražošanu. Taču šī veida kontaktlēcas nebija pilnīgi piemērotas visiem. Tās varēja vilkt tikai ierobežots skaits cilvēku. Masveida kontaktlēcas ražošanu savās rokās ņēma K.Zeiss un Oto Šots.

Un šobrīd mūsu tirgus jau ir piepildīts ar ļoti dažādiem produktiem, pārdodas krāsainas lēcas un par crazy lēcas. Tas viss atvieglo ikdienu, bez tam pilnveidojoties digitālajai pasaulei, pieņemams ir arī kontaktlēcas interneta veikals, kur parasti ikvienas kontaktlēcas cenas ir zemākas nekā reālajos optikas salonos. Bez tam arī šeit palīdz speciālisti, kuri izlīdzēs piemeklēt Jums piemērotāko produktu.

Uzzināt kopšanas ieteikumus –https://www.liepajniekiem.lv/reklamraksts/ka-pareizi-kopt-kontaktlecas/

Kam tad pievērst īpašu uzmanību, kad tiek pirktas lēcas acīm?

Visas kontaktlēcas internetā vai arī optikas salonā būs dalītas dažādos veidos, tipos atkarībā no mērķa, materiāla, valkāšanas režīma kā arī nomaiņas termiņa. Viennozīmīgi tas ietekmē ne vien Jūsu izlases kritērijus, bet, protams, arī jebkuras lēcas cena būs atkarīga tieši no minētiem faktoriem.

Kontaktlēcas pēc to materiāla parasti tiek dalītas cietās un mīkstās kontaktlēcās. Cietas var būt gaisa caurlaidīgas un nē. Bet mīkstas lēcas acīm ir visbiežāk atrodamas mūsdienu lietotāju vidū un tās ir hidrogēla vai silikona hidrogēla lēcas.

Pēc to nēsāšanas tipa, kontaktlēcas varētu iedalīt viendienas, ko vakarā izņem, elastīga tipa, ko izņem pēc dažām dienām, ilgstošas un nepārtrauktas, kuras tiek valkātas līdz pat trīsdesmit dienām.

Pašas kontaktlēcas var grupēt pēc no nomaiņas perioda: tradicionālās kontaktlēcas, kas kalpo no 6 mēnešiem līdz pat gadam. Plānveida kontaktlēcas – vienas dienas, 2 nedēļu, 1 mēneša lēcas. Nenoliedzami, vienas dienas lēcas cena jau būs dārgākā ilgtermiņā nekā, piemēram, trīsdesmit dienu. Tomēr viendienas kontaktlēcas būs piemērotas īpaši jūtīgām acīm.

Vēl lēcas iedalās pēc krāsas un pēc šī faktora kontaktlēcas interneta veikals var piedāvāt gan bezkrāsainas, gan arī tonētas, gan ir tādas, kur krāsu palete ir milzīga un būtiski var izmainīt klienta acu krāsu. Lēcas, kuras paredzētas vienīgi, lai izmainītu acu krāsu, var ražot ar 0 dioptriju.

Kā redzams kontaktlēcas internetā vai optikas veikalos pastāv diezgan dažnedažādas, Jums tikai jāsameklē personīgs variants!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *