Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Durvis dzīvoklim, privātmājai – izlases kritēriji un rekomendācijas

Daži saimnieki, brīdī, kad ir meklētas ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim, pašu izvēli uztver nenopietni, par ko visbiežāk ir jāmaksā vēlāk. Nekvalitatīva siltuma izolācija, nevienmērīgs ārējais izskats, iespēja, ka dzīvokli var uzlauzt, ir tas ar ko tad arī tie pēc tam saskaras. Ko tad darīt cilvēkiem, kas grib, lai tieši durvis dzīvoklim ilgu laiku priecētu savus saimniekus ar glītu ārpusi un protams, izturību? Pats galvenais, būtu nepieciešams izpētīt ieejas durvju veidus, un tad var turpināt izskatīt vairāku ražotāju preces.

Uzzināt vairāk – https://www.m-lux.lv/

Daudzpusība un arī tipi durvju izvēlēšanās brīdī

Ārdurvju konstrukcijas tiek iedalītas pēc to izejmateriāla, no kā tās taisītas: koksne; metals jeb dzelzs; stikla; plastmasa. Pilnībā kokmateriālu ārdurvis parasti tiek izvēlētas diezgan reti, jo tās nenodrošina pienācīgo drošības līmeni. Parasti tām sameklē vietu luksusa piepilsētas savrupmājās, dažnedažādās iestādēs, kā arī vietās, kur tad jau ir atbalsts vēl kādām aizsardzības sistēmām. Populārākas ārdurvis mājām būs no ozola masīva, bet tās ir ļoti dārgas.
Pieprasītākās un populārākās jau ir metāla durvis dzīvoklim, kurām ir izturība un pietiekoša siltumizolācija. Dzelzs durvis jau ir grūti iekļūt kā arī tās nemaz nevar aizdedzināt. Metāls jau ir noklāts ar atšķirīgiem pretkorozijas savienojumiem un vēl apdarināts ar atšķirīgiem materiāliem, kā piemēram, mdf, pvc vai koka apšuvums, tādas ārdurvis dzīvoklim var iekļaut jebkurā dizainā.
Alumīnija ārdurvis, kas parasti ir bīdāmā veidā, parasti izvēlas garāžās vai arī noliktavās, ka ieeja aizsargātā teritorijā un tamlīdzīgās vietās.
Stikla ārdurvis tiek uzstādītas tirdzniecības centros, birojos, komerciestādēs un reizēm dārgās mājās, bet kā jau otrās durvis.
Plastmasas ārdurvis ir izmantotas diezgan maz, tā kā nevar garantēt pienācīgo aizsardzību un uzticamību to slēdzenēm.

Uz ko jāraugās, izvēloties ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām?

Kad tiek izvēlētas ārdurvis, ir jākoncentrējas uz uzstādīšanas vietu, ārdurvju mērķi un durvju ailes izmēru. Galvenais, būs jāizlemj, kur tieši ārdurvis tiks uzliktas, ja jau ir vajadzīgas ārdurvis dzīvoklim labāk, nenoliedzami, būtu metāla vai kombinētās durvis, var izmēģināt arī labas kvalitātes premium modeļus no koka, kur ir augsta pret ielaušanās klase. Kā arī, kad tiek izvēlētas, ārdurvis, ir jāaizdomājas jau par papildus drošību pret jebkāda veida iebrukšanu. Pirmām kārtām, tās jau ir speciālas slēptās metāla durvju slēdzenes, un lielāka metāla kārta. Nav noliedzams, ka, neviens tik un tā nemaz nav nodrošināts pret jebkāda veida ielaušanos, tomēr, jo ir pārdomātākas slēdzenes un arī biezākas šīs durvis, jo lielāka iespējamība, kad zaglis pazaudēs visvairāk laika atvēršanai un pat varētu pilnīgi atteikties no uzlaušanas. Izvēloties ārdurvis, jau ir svarīgi vēl piemeklēt labu siltuma izolāciju. Visbeidzot siltās metāla ārdurvis mājai būs daudz izdevīgāks ieguldījums, nekā piemēram, ar zemas kvalitātes izolāciju, vai pat ja tās vispār nav. Privātmājām tad ir pietiekami pat metāla, koka un kombinētie veidi.
Ārdurvis dzīvoklim jāizraugās, balstoties tieši uz mitekļa vispārējo stilu, materiāls šinī gadījumā nebūs tik svarīgs kā dizaina loma. Cilvēki bieži izraugās atšķirīgas dekora iespējas, piemēram, salīdzinoši pieprasīti jau ir paneļu durvis, vai arī modeļi jau ar atšķirīgiem dizaina kokgriezumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *