Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Jumta segums un tā pārpilnība modernajā dzīvē

Kad būvniecības stadija nonāk jau pie tik būtiska posma, kā jumts mājai, tomēr ir jāveltī lielāka uzmanība tāda veida posmam piemēram, kā jumta segums. Mūsdienas mājas jumts pilda ne vienīgi drošības funkciju mājoklim, bet tajā pat brīdī arī ir vēl tās dizaina komponente. Mūsdienās pastāv tik ļoti daudz dažādi jumta konstrukcijas veidi, kad paliek raibs gar acīm. Savukārt, koka kopnes iespējams pielietot ne vienīgi, kā ārējās mājas konstrukcijas elementus, bet, piemēram, var būt izmantots gan kā mūsdienīgs dizaina elements.

Vairāk uzziniet – https://freimans.com/lv

Jumta ārējais izskats

Jumta forma, ko parasti mēs visi redzam sev apkārt jau ir divslīpju jumts, tas atšķiras ar praktiskumu, vienkāršu uzlikšanu kā arī tāda jumtam piemērots jebkura veida jumta segums mājai. Pieprasīts tagad ir arī mansarda jumts, šeit jau ir četras plaknes uz katru mājas pusi pa divām. Šis tips protams ir tik ļoti pieprasīts, jo tiek atrasta vēl viena papildus telpa. Saimniecības būvēm visbiežāk izmantota jumta konstrukcija ir vienas slīpnes, taču šo veidu nepielieto lielāka tipa ēkām. Interesanta un arī sarežģīta konstrukcija būs četrslīpju jumts. Jumta uzstādīšana ir vienkārša, bet kopšanā sarežģīts ir plakanais jumts. Mājas jumts dažreiz paredz dažnedažādu variāciju apvienošanu, padarot objektu interesantu kā arī neaizmirstamu.

Kopnes vai jumta spāres un sijas, ko izvēlēties?

Pastāv ļoti daudz dažnedažādu tipu konstrukcijām, kuri atšķiras savā starpā pēc jumta tipa vai pēc tā kāda veida tiks izmantots jumta segums, vai kādā veidā tiks veikta jumta siltināšana. Tradicionāli izvēlās jumta spāres, taču dotais izvēles variants ir pieņemams reizēs, kad paredzēta jumta uzstādīšana ēkai līdz sešiem metriem. Tā kā jumta spāres tiek gatavotas tikai uz objekta, tas prasa tiešām ilgu laiku kā arī obligāta profesionālu celtnieku esamība. Bet koka kopnes jau tiek izveidotas rūpnīcā un tiek atvestas gatavas. Tādā veidā jumta uzstādīšana kļūst par saprotamu un ātru darbu. Koka kopnes parasti tiek izmantotas ne vien privātmāju celtniecībā, bet arī lielu noliktavu vai angāru jumta likšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *