Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Jumta konstrukcijas veidi

Jumts, kā arī šī jumta konstrukcija aizņem būtisku vietu ēkas celtniecības finanšu plānošanā, jo to var to varētu uzbūvēt dažnedažādu un varētu būt izmantotas jumta kopnes un spāres kā dizaina elements. Dažādie jumta konstrukcijas veidi atšķiras viens no otra, ietekmējot būvniecības izmaksas, kas var būt , gan arī pretēji – nesaprotami lielas. Pats jumta segums kā arī tā slīpuma lielums var ietekmēt bēniņu iekārtošanu un veido visas ēkas izskatu. Bez tam nedrīkst aizmirst, kad arī jumta siltināšana spēlē svarīgu lomu visā būvniecības procesa īstenošanā. Uzzini vairāk par jumta segumi cenas turpinājumā!

Dažnedažādie jumti ikviena gaumei

Mūsdienās jumta konstrukcijas veidi ir dažādu veidu, bet pieprasītākie uz šodienu ir vienas slīpnes un divslīpņu jumti. Turīgākiem cilvēkiem patīk jumta konstrukcija atbilstoši franču stilam, kas parasti ir mansarda jumts, tā kā šajā gadījumā var būt papildus telpa priekš apdzīvotiem bēniņiem. Tātad šeit jumta siltināšana ieņem 1. vietu. Droši vien ikviens ir redzējis, ka sērijveidu dzīvokļu mājām ir plakanie jumti, šeit jumta segums pārsvarā ir no bitumena. Turpretim specifiskāka jumta konstrukcija pieprasa citu segumu, kā piemēram, labs veids būs dakstiņjumts. Šī veida jumta segums būs spēcīgs pret jebkāda veida vides faktoriem pie tam kalpo līdz pat simts gadiem.

Jumta kopnes jumta konstrukcijās

Pašas jumta kopnes jau ir tāda jumta konstrukcija, kas savā starpā savienojas kopā ar plaksnēm no tērauda, tādējādi iegūstot izturīgu konstrukciju un arī tiek ietaupīta koksne. Kopnes taisa no izkaltētas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar aizsarglīdzekļiem, padarot kopnes ilgmūžīgas un ugunsizturīgas. Turpretim, jumta spāres prasa trīs reizes vairāk koka, padarot kopnes par labāku alternatīvu. Koka kopnes parasti ir ka viegli uzliekamas, gan arī spēcīgas, pie tam šī tipa jumta konstrukcija tiek pielietota kā dzīvojamās mājās, kā arī saimniecības telpās vai ražošanas ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *