Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Sup izbraucieni brīvdienās

Sup dēļi vairumam no mums tiešām ne ar ko neatšķirsies no parastakā serfinga dēļa, pie tam tas nav bez iemesla. 2000. gadu sākumā viens slavens sērfotājs Riks Tomass piedāvāja alternatīvu risinājumu, ja priekš sērfošanas nav viļņu – Stand Up Paddle Boarding. Pēc Tomassa domām, tas bija tikai variants, kā var uzturēt formu, trenēt izturību un līdzsvaru. Tomēr četrus gadus vēlāk, laikā kad tas tika parādīts vienā no ASV TV kanāliem, sup izbraucieni saņēma savu popularitātes vilni. ASV iedzīvotaji saskatīja tur lielas izredzes un centās patlai sūpošana pārtop par nacionālo sporta veidu. Mūsu valstī supošana bija pieņemta ar lielu atsaucību, pielāgojot to Latvijas klimatam. No šī brīža sup izbraucieni pārvērtās par aizraujošu variantu, brīdī, kad tiek izplānota atpūta ar draugiem vai arī ar ģimeni. Uzzini vairāk te!

Pirkums vai sup noma – kā var sameklēt labāko sup dēli?

Uz šodienu sup dēļi tiek iedalīti kā pēc to garuma, tā arī pēc to platuma. Savukārt piepūšamie sup dēļi pēc to svara būs sākot ar 6-18kg. Platuma ziņā sup dēļi būs pieejami sākot ar 25 līdz 40 collām. Jo mazs būs platums dēlim, jo grūtāk būs noturēt līdzsvaru, savukārt mazāks platums sekmē to, ka supošana būs ātra. Visizplatītākais dēļa platums priekš iesācēja ir 32-35 collas. Ar šo platumu Jūsu sup izbraucieni varētu būt viegli un ērti manevrējami, bet dēlis neliks satraukties no klāt nākošā viļņa. Jo lielāks svars ir braucējam, jo platāki sup dēļi ir jāpiemeklē. Un otrādi – maza svara braucējam būs ērti uz šaurāka dēļa. Bet pēc biezuma sup dēļi ir sākot ar četrām līdz sešām collām. Turklāt, jo biezaks ir dēlis, jo mazāk tas iegremdēsies ūdenī no slodzes uz tā. Maksimāla platuma sup dēļi tomēr ir izcili atbilstoši vēsā klimata joslā. Bez dēļa, lai supošana būtu izdevusies Jums būs nepieciešams airis un drošības pavada, kas stiprinās pie kājas un notur Jūs pie dēļa.

Supošana un cita veida aktīvā atpūta uz ūdens

Bez šaubām atpūta ar draugiem vai atpūta ar ģimeni vienmēr ir patīkama, taču kopā ar draugiem tā visbiežak ir tieši aktīvā atpūta. Ja ir apnikusi pieejamā velosipēdu noma Rīgā, kā lieliska alternatīva ir buru jahtas noma, kas ir skaista un neparasta. Taču, ja esat izlēmuši, ka gribat, lai ir atpūta ar ģimeni, rekomendējams doties kaut kur pie dabas un ideālā gadījumā pie ūdens. Visbiežāk atpūta ar ģimeni saistās kopā būšanu ar bērniem, šajā gadījumā superīga iespēja ir laivu noma vai katamarānu noma, ja nama saimnieks piedāvā tāda veida servisu. Pie tam šodien tad ir jauns trends un nebūs būtiski, vai Jums atpūta ar ģimeni vai draugierm, šī jaunā aktīvā atpūta ir sup izbraucieni. Jums pat nevajag savu dēli, šobrīd daudzās vietās ir pieejama sup noma. Nav noliedzams, ka, kad supošana ir Jūsu ikdienas sastāvdaļa, lētāk tomēr būs nevis sup noma, bet labāk iegādāties personīgo dēli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *