Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Laba jumta konstrukcija ir ilgtermiņa investīcija

Jumta konstrukcijas veidi un pats jumta segums var būt diezgan dažāds, kad bieži vien ieved maldināšanā nepieredzējušos celtniekus tikai ar to dažādību. Skatoties, kādi pastāv jumta konstrukcijas veidi, neprofesionālam momentā ir grūti noteikt, kas tad konkrēti var būt vajadzīgs plānotajam jumtam kā arī, ko tieši ir lietderīgi pielietot konkrēti Jūsu gadījumā. Turklāt pircēji grib, protams, lai jumts būtu ne vien skaists, bet arī spēcīgs, izturīgs kā arī atbilstošs visām prasībām. Vizuālā noformējuma daudzpusība sniedz iespēju projektētajam likt lietā iztēli un realizēt jebkāda veida visneparastākos variantus.

Ieskaties piedāvājumā – https://freimans.com/lv/jaunumi/

Paša jumta konstrukcijas veidi

Biežāk sastopamie jau ir mansarda un divslīpju jumts mājām, protams, pastāv pat vienas slīpnes vai arī četrslīpju jumti, kā arī dažādu variantu apvienojumi. Neparastu mājokļa dizainu jau var dabūt, kad jumta konstrukcija ir pavisam plakana, taču šeit vienmēr ir daudz kopšanas darbu, tā kā dažāda veida nokrišiem nebūs aizplūšanas iespēju, tajā pat brīdī jumta uzstādīšana un siltināšana tomēr ir ekonomiskākā. Taču eksistē pat tādi jumta konstrukcijas veidi, piemēram, kā piramīdveidīgs jumts, kas savukārt ir līdzīgs piramīdai. Minētais tips bieži vien tiek izmantots piemēram, kā dizaina papildinājums jumtam. Vēl viens netradicionāls variants jumta izskatam būs asimetrisks jumts, kur raksturīga īsa mala kā arī otra puse jumtam garāka. Ir jāapzinās, jo jumta konstrukcija būs grūtāk realizējama, jo jumta uzstādīšana būs dārgāka. Tas ir arī tāpēc, ka uz papildus jumta sastāvdaļām, ir vajadzīgs un papildus sijas vai koka kopnes.

Jumta konstrukcijas veidi – koka kopnes vai arī jumta spāres

Ir daudz dažnedažādu jumta konstrukciju veidu, kuri atšķiras savā starpā pēc jumta tipa vai arī pēc tā kāds būs jumta segums, vai arī kā tad tiks veikta jumta siltināšana. Visbiežāk izvēlās tieši jumta spāres, taču tas izvēles variants būs izdevīgs gadījumos, brīdī, kad paredzēta jumta uzstādīšana celtnei tikai līdz sešiem metriem. Tā kā jumta spāres būs gatavotas tikai uz vietas, tas paņem tiešām ilgu laiku kā arī svarīga profesionālu celtnieku esamība. Savukārt jumta kopnes tiek izveidotas rūpnīcā un tad tiek atvestas uz objektu gatavas. Tādā veidā jumta uzstādīšana kļūst par saprotamu un ātru darbu. Koka kopnes var tikt pielietotas ne vienīgi dzīvojamo māju celtniecībā, bet, protams, arī lielu noliktavu un angāru jumta uzstādīšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *