Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Jebkuras sezonas auto riepas vai, piemēram, katrai sezonai paredzētās – rekomendācijas un padomi

Vai, braucot ar mašīnu, Jums vienmēr būs būtiska drošība un komforts? Vienīgi pareizi izvēlētas auto riepas spēs palīdzēt šo visu sekmēt. Kad tiek izvēlētas jaunas riepas, būtisks punkts būs saprast, kāda tipa auto riepas jau ir vajadzīgas – ziemas vai tomēr vasaras riepas.

Vēl klāt sezonas apstāklim, ir svarīgi ņemt vērā to, kāds tieši jau ir auto un cilvēka vadīšanas raksturs, kur tad plānojat braukt, kā arī to apstākli, cik ļoti ievērojams jau ir budžets auto riepu pirkšanai. Mēģināsim kopā aplūkot galvenos aspektus, tomēr, lai zinātu, kādā veidā atlasīt atbilstošākās riepas savam auto.

Kādas tad tad ir mašīnu riepas?

Pats svarīgākais pirms tam kā pasūtīt auto riepas, būs izpētīt automašīnas ekspluatācijas instrukciju. Ražotājs atspoguļo visas būtiskas auto riepu īpašības, kuras ievērojami paātrinās Jūsu meklēšanu. Kad dokumenti nebūs pieejami, var izpētīt tos variantus, kas ir pārdošanā. Bieži vien jau tiek meklētas diezgan lētas auto riepas, bet der apskatīties vidējās klases variantus. Šeit tiek runāts par aizsardzību, labāk pasūtīt pārbaudītas auto riepas. Izgatavotāji piedāvā Nokian ziemas riepas, vasaras riepas un arī pilnas sezonas modeļus. Nekļūdīgu auto riepu izvēle piemērotu sezonai ļauj tikt galā ar dažādiem laikapstākļiem – sniegu, lietu, aukstumu vai arī tvaikojošu asfaltu. Ziemas riepas jau ir ļoti mīkstas, kā arī elastīgas, tāpēc aukstā temperatūrā viņas nekļūst cietas un arī ļoti trauslas. Auto riepu protektoros ir daudz palielu šķērsenisko rievu, no kurām katra labi noņem pielipušu sniegu un dubļus. Vasaras sezonas riepām jau ir tipisks blīvs savienojums un gumijas izturība, pat saskaroties ar ļoti karstu asfaltu. Vissezonas auto riepas ļoti augstās gaisa temperatūrās pārāk ātri ekspluatējas, bet tajā pat brīdī, ja tomēr ir samērā zema temperatūra, šādas auto riepas kļūst ļoti cietas un vienlaicīgi trauslas. Labākā temperatūra vissezonas auto riepu izmantošanai jau ir no 0 līdz +15 °C. Protektora raksts konkrēti atstāj iespaidu uz auto manevrēšanu un vēl vadīšanu esot uz konkrēta ceļa, konkrētā klimatā. Garenie bloki zīmējumā mazina rites pretestību, mazina troksni un uzlabo stabilitāti. Modeļos tieši ar dziļām un vēl platām šķērseniskām rievām, ūdens kā arī netīrumi efektīvāk tiek atgrūsti no Jūsu riepām. Ja rodas neskaidrības auto riepu piemeklēšanā, labāk griezties pie speciālistiem.

Profesionāls mašīnu riepu serviss – kā var nekļūdīgi izvēlēties?

Kad tiek meklētas riepas Rīgā vai citviet Latvijas teritorijā, mēs savu atrašanu sākam tiešsaistē. Tādēļ moderns riepu serviss noteikti jau būs ar savu vietni. Riepu maiņa parasti tiek īstenota 2 reizes gadā, būtu labi, kad eksistē pieejama riepu noliktava, kurā uzglabāt Jūsu auto riepas līdz sākas laiks tās mainīt. Būtiski, kad servisa piedāvājumā ir ne tikai auto riepas, bet, protams, arī piemēram riepu diski un var tikt piedāvāti dažādi pakalpojumi, kā piemēram, riepu montāža. Būtisks moments, kad tiek pirktas pavisam jaunas riepas vai nomainītas uz savām sezonai atbilstošām, ir riepu balansēšana, tā kā pretējā gadījumā var nebūt tik droši braukt. Uzmanīgi izpētiet atsauksmes, patlaban online var sameklēt visu informāciju, kas tad piemēram priekš Jums atvieglos atrast īsto servisu. Būtiski ir kvalitatīvi darbinieki, kuri kā nomainīs auto riepas, gan arī rekomendēs labākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *