Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

PARĀDU PIEDZIŅAS OPCIJAS LATVIJĀ

Ar dažāda veida parādu atgūšanu nodarbojas parādu piedziņas firmas. Par saistību izpildi ir iespējams saņemt juridisku konsultāciju, lai vienotos par piemērotāko risinājumu. Parādniekiem ir pieejamas dažādas parādu atmaksas formas, jo viss parāda atgūšanas process notiek likuma ietvaros. Populārākie veidi tam, kā darbojas parādu piedziņas firmas, ir inkaso un cesijas līgumi.

Parādnieks par parāda esamību tiek informēts rakstiski un piedāvāts apmaksas datums. Lēmumu iespējams apstrīdēt 3 nedēļu laikā. Parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām, tādēļ nevajag bīties no piedziņas uzņēmumiem, bet sadarboties ar tiem. Vairāk informācijas skatīt zemāk rakstā!

KĀDI IR IZPLATĪTĀKIE PARĀDU RAŠANĀS VEIDI?

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi veidojas ne tikai neatmaksātu kredītu formā, bet arī kā nesaņemta samaksa par pakalpojumiem, nomaksā pirktām precēm un tamlīdzīgi. Pakalpojumu iespējam saņemt visā Baltijā un parādus iespējams atgūt gan no privātpersonām, gan juridiskām personām. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ UZMANA PARĀDA ATGŪŠANAS PROCESUS?

Populārākais veids, kā tiek panākta aizdevumu apmaksa ir ar ārpus tiesas atgūšanas starpniecību. Vēl viens veids, kā tiek nokārtotas šāda veida saistības, ir ar cesijas palīdzību. To parasti izmanto reizēs, kad tiek prognozēta problemātiska parāda atgūšana. Cesijas līgums paredz, ka parādu nopērk piedziņas firma un tādējādi tiek mazināti zaudējumi, kas var rasties parāda laicīgas neatgūšanas reizēs. Šie pakalpojumi pieejami arī ārpus Latvijas. Viss parāda atgūšanas process tiek uzraudzīts no parāda atgūšanas uzņēmuma puses, piemēram, sākot ar informatīvas vēstules sagatavošanu un izsūtīšanu un zvanu veikšanu, kā arī maksājumu uzraudzīšanu. Veiksmīgs rezultāts un sakārtotas saistības ir visu iesaistīto pušu interesēs, tādēļ sadarbojoties ar parāda atgūšanas uzņēmumiem, ir iespējams gan sev ērtā veidā atmaksāt parādu, gan dzēst savu vārdu no melnā saraksta, kas atvieglotu dzīvi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *