Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

KAS JĀZINA PAR PARĀDU PIEDZIŅAS PROCESU?

Latvijā parādu piedziņas firmas nodarbojas ar parādu atgūšanu kreditoru labā. Par saistību izpildi ir iespējams saņemt juridisku konsultāciju, lai vienotos par piemērotāko risinājumu. Likuma normas paredz, ka saistību izpildei tiek piedāvātas dažādas parāda atgūšanas formas. Populārākie veidi tam, kā darbojas parādu piedziņas firmas, ir inkaso un cesijas līgumi.

Par parāda esamību un atmaksas iespējām parādniekam tiek nosūtīta vēstule. Parādniekam ir 21 diena laika, lai lēmuma apstrīdēšanai. Nevajag bīties no parādu piedziņas firmām, jo parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām.

PARĀDU ATGŪŠANA NO FIZISKĀM UN JURIDISKĀM PERSONĀM

Ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību ir iespējams atgūt iespaidīgas naudas summas. Parādi veidojas ne tikai neatmaksātu kredītu formā, bet arī kā nesaņemta samaksa par pakalpojumiem, nomaksā pirktām precēm un tamlīdzīgi. Pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, turklāt, tas darbojas arī otrādi, pie tam, pakalpojumu saņemšana ir pieejama visā Baltijā. Melnajā sarakstā nevēlas nokļūt neviens, jo tur iekļuvušajiem ir liegtas iespējas saņemt kredītus, ātros aizdevumus, iegādāties preces uz nomaksu un vēl virkni citu pakalpojumu.

KO IETEKMĒ IEVIETOŠANA MELNAJĀ SARAKSTĀ?

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Cesija ir otrs populārākais parāda pārņemšanas veids. Ja parāda atgūšana potenciāli plāno būt problemātiska, tad cesija ir izdevīga tādā ziņā, ka debitora portfelis tiek pārdots parādu piedzinējam, tādējādi neradot zaudējumus. Ja parādnieks ir kādā no Baltijas valstīm, tad parāda atgūšana iespējam arī šādos gadījumos. Izsūtītās vēstules par parādu, telefona zvani un dažāda cita veida birokrātiskā darījuma puse paliek piedziņas uzņēmuma pārziņā. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *