Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

VASARAS UN ZIEMAS RIEPU MONTĀŽA.

Jebkurš automašīnas vadītājs noteikti zina, ka mainotes sezonām, svarīga arī auto riepu maiņa. Autimašīnu vadītāji iedalās divās grupās. Viena daļa autovadītāju savām automašīnām izvēlas likt vissezonas riepas, kas nav jāmaina divas reizes gadā. Taču, otra grupa dod priekšroku riepu komplektu nomainīt divas reizes gadā. Pats būtiskākais, kas jāatceras jebkuram auto vadītājam, ir regulāra riepu tehniskā apskate kā arī apkope, lai braucienu laikā nebūtu nepatīkami pārsteigumi. Šim mērķim lieliski strādā riepu serviss un tā zinošie darbinieki, kuri allaž palīdzēs ne tikai ar riepu pārbaudi, bet arī padomiem un ieteikumiem.

GALVENIE INDIKATORI RIEPU IEGĀDEI.

Autovadītājiem pastāv vairākas izvēles saistībā ar riepām, kas tiek izmantotas automašīnai ikdiena. Ziemas un vasaras riepu kmplekti vai arī vissezonas riepas, kas nav jāmaina tik bieži, taču jāseko līdzi to nolietojumam vismaz divas reizes gadā mainoties sezonām. Vissezonas riepas ir ieteicams izmantot, ja termometra stabiņš aiz loga nemēdz nokristies zemāk par 0 grādiem un vasaras mēnešos to protektors var nodilt ātrāk. Visiem riepu veidiem galvenā atšķirība ir ķīiskajā sastāvā, tādēļ ar vasaras riepām ziemā un ziemas riepām vasarā, braukt ir nedroši, kā arī vissezonas riepu ķīmiskais sastāvs paredz, ka tām ir nepieciešama regulāra apkope, tādēļ uzskats, ka vissezonas riepas neprasa nekāda veida apkopi visu cauru gadu ir mīts.

KUR PĀRBAUDĪT RIEPU DISKU STĀVOKLI?
Riepu disku stāvokli ir iespējams pārbaudīt jebkurā auto vai riepu servisā, un to ieteicams veikt regulāri. Diski var būt izdatavoti no dažādiem materiāliem, taču vispopulārākie ir lietie diski. Daudziem būs pārsteigums par to, cik ļoti liela loma patiesībā ir auto diskiem, jo no to stāvokļa un tieši ģeometrijas ir atkarīgi vairāki parametri, ieskaitot dinamiku un stabilitāti uz ceļa braukšanas laikā. Šī iemesla dēļ pat neliela bukte vai ieloce diskā var radīt būtisku atšķirību braukšanas kvalitātē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *