Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Kā parādījās kontaktlēcas? Un cik tad šīs redzi koriģējošās lietas ir svarīgas mūsdienās?

Protams lēcas acīm tomēr ir tāda tipa produkts, ar kuru īsti nevar pārsteigt. Kontaktlēcas tad ir palikušas jau par ikdienas sastāvdaļu bez kā mēs jau nespējam iedomāties mūsu dzīvi. Kādā veidā parādījās lēcas? Iedomājaties, taču pats pirmais, kurš saskarās ar lēcām, jau ir slavenais Leonardo da Vinči un tas ir aprakstīts grāmatā Acu kods un datēts ar 1508.gadu. Konkrēti Da Vinči radīja šodienas lēcas darbošanās plānu. Kaut gan izcelt, kad tieši viņš būtu kontaktlēcas radītājs īsti nevar. Bet viņa sekotāji gan, piemēram, nemaz nevar nepieminēt filozofu, fiziķi Renē Dekartu. 1632.g. Dekarts novietoja stikla trauku uz acīm, kas bija tiešām pilnīgi piepildīts ar ūdeni, jo tieši tā Da Vinči skaidroja lēcas darbību. Bet diemžēl nēsāt šīs lēcas acīm nebija realizējams.
Vēl pēc diviem simtiem gadu britu astronoms Dž.Heršels arī pievērsās pie lēcām. Viņš bija tas, kas savos rakstos aprakstīja, kā īsti izskatās īstas un korektās kontaktlēcas.
Bet kas tieši radīja pašas pirmās stikla lēcas? Vācu stiklinieks Frīdrihs Müllers, un šis neaizmirstamais notikums oftalmoloģijā bija 1888. gadā. Tā pamata ideja nemaz nebija izveidot lēcas. Viņš vienīgi centās palīdzēt draugam saredzēt apkārtējo pasauli košās krāsās.

Un, protams, mūsdienās, pateicoties šiem zinātniekiem, mēs visi varam izmest neērtās brilles acīm un pasūtīt priekš sevis lēcas internetā vai arī parastajā veikalā. Nav noliedzams, ka, var nēsāt brilles, bet gadās situācijas dzīvē, kur ērtāk būs konkrēti kontaktlēcas. Kā tad atrast šo produkciju? Uzzināt piedāvājumu šeit – https://www.manaslecas.lv/lv/menesa-kontaktlecas/.

Kā var pareizi piemeklēt priekš sevis lēcas acīm?

Šodien pastāv ne tikai viens kontaktlēcas interneta veikals, kur piedāvājuma klāstā jau ir tik daudzas lēcas. Pašas kontaktlēcas varētu atšķirties ne vien pēc cietuma, lietošanas mērķa, krāsas, nēsāšanas ilguma, bet arī pati lēcas cena var būt diezgan dažāda. No kā tieši tas viss ir atkarīgs? Pirmkārt, kāds tieši lēcu veids būs meklēts – cietās vai mīkstas kontaktlēcas.
Mīkstas kontaktlēcas protams ir visizplatītākais tips. Tās ir domātas klientiem ar tuvredzību, astigmātismu vai hiperopiju. Šīs kontaktlēcas izmanto arī dzen medicīniskiem nolūkiem, kā piemēram, ja būtu nepieciešams ielikt acī zāles vai arī pildīt aizsargājošu funkciju, priekš tam, lai padarīt ātrāku dzīšanu. Savukārt, cietās lēcas acīm oftalmologi izraksta, kad cilvēkam jau ir acs radzenes formas izmaiņas, kuras nevarēs uzlabot ar mīkstajām. Tas var būt, piemēram, astigāmisms.
Lēcas var iedalīt pēc nēsāšanas ilguma. Vienas dienas kontaktlēcas tiek liktas tieši no rīta un izvilktas naktī, elastīgās, kas ļauj gulēt ar lēcām acīs pat nakti vai divas. Pastāv vēl pagarinātās darbības, kur kontaktlēcas jau var lietot līdz pat sešām dienām nenoņemot un pēdējais, nepārtrauktās lēcas, kur valkāšanas režīms varētu būt līdz pat 30 dienām.
Pastāv vēl krāsainās lēcas internetā, kas izmaina Jūsu acu krāsu un pat dažādu zīmējumu kontaktlēcas, kas ļauj Jums palikt, piem., par vilku vai pat vampīru. Bez šaubām, kad lēcas cena būs atkarīga no visiem iemesliem, kā no nēsāšanas termiņa, gan no cietuma un kādam tieši mērķim tās ir domātas. Taču visu laiku, pasūtot kontaktlēcas internetā, var salīdzināt produktus pie vairākiem pārdevējiem un atrast savējo.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *