Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Kolagēns matiem un ādai, kāpēc vēl izvēlās doto uztura bagātinātāju?

Kolagēns pēc raksturīpašībām tad ir viens no izplatītākājiem kā arī unikālākajiem olbaltumiem. Viennozīmīgi tas būtu sava veida “līmlente”, kura uztur visu ķermeni neskartu, stirpinot muskuļu grupas kā arī audus, orgānus. Neatņemama saišu, locītavu un kaulu sastāvdaļa, tā nodrošina darbību, un tad novērš šo kustīgo daļu sabrukšanu. Kopā ar elastīnu, kurš atrodams saistaudos, pats kolagēns nodrošina elastību audos. Viennozīmīgi tas veicina vissvarīgāko funkciju, kuras dēļ šis proteīns tiek iekļauts daudzās procedūrās, lai saglabātu ādas jaunību, tvirtumu, elastību kā arī skaistu izskatu. Kolagēna ražošana samazinās līdz ar vecumu. Jo vairāk nobriedis kļūst cilvēks, jo mazāks kolagēna kvantums jau tiek sintezēts organismā. Šī iemesla dēļ uztura bagātinātāji un it sevišķi kolagēna lietošana, paliek tiešām par Jūsu ikdienas sastāvdaļu.

Uzzini vairāk – https://kolagens.lv/pages/atteikuma-tiesibas

Kolagēna variācijas

Kādi tieši pastāv kolagēna tipi? Ir daudz dažādu kolagēna tipu, taču 5 šeit tiek skaitīti par izplatītākajiem. Piecas visbiežāk sastopamās šķirnes iekļauj I, II, III, IV, V tipa kolagēns. Šie kolagēna veidi jau ir pilnīgi neaizstājama ķermeņa sastāvdaļa. I tipa pats kolagēns būtu visplašākais proteīns, kas tad atrodams cilvēkos. Tas veido mūsu ādu, skrimšļus, cīpslas, radzenes, asinsvadu sienas, kā arī citus saistaudus. Ja Jums vajadzīgs kolagēns ādai un matiem, šajā gadījumā 1. tips būtu labākā izvēle. Kāda varianta uztura bagātinātājs – kolagēns tiks nosaukts par visvieglāk uzsūcamo? Tad tas ir jūras produktu kolagēns. Gadījumā ja Jums vajadzīgs kolagēns locītavām un skrimšļiem, tad tas ir II tips, kurš būs svarīgākais skrimšļu kolagēns. Uztura bagātinātāji, kuri satur vistas kolagēnu, piemēram, vistas kaulu buljona kolagēna pulveris, tas ir pats galvenais 2. tipa kolagēna avots. III tips būs fibrilārais kolagēns un jau ir pamata mūsu ādas un iekšejo orgānu sastāvdaļa, tas tiek uziets tanīs pat vietās, kur pirmais tips. V. tipa dabiskais kolagēns jau ir svarīgs grūtniecēm placentas veidošanā. Svarīgākais jau ir saprast, vai Jums nepieciešams kolagēns kauliem vai, piemēram, locītavām un piemeklēt sev piemēroto tipu.

Uztura bagātinātāji un vēl pats kolagēns – ražotāja un sastāvdaļu izlase

Tad, kad būtu vajadzīgs kolagēns, pirkt to iespējams ne tikai aptiekā, bet, protams, arī onlainā. Tajā pat brīdī mēģiniet uzzināt daudz vairāk tieši par pārdevēju, kā arī tā imidžu, jo tie uztura bagātinātāji būs jāuzņem iekšā organismā. Noskaidrojiet sev, kāds tad Jums ir nepieciešams variants – kolagēns nagiem, matiem, vai , piemēram, kolagēns locītavām, muskuļiem. Protams, pirms sūtīt ir vajadzīgs noskaidrot, kāda būtu kolagēna lietošana. Vispār pastāv dzeramais kolagēns, kurš jau ir gatavā formā. Viennozīmīgi šis būtu ļoti viegli sagremojams, pie tam ir piemērots pat tiem, kas cieš no gastrīta un enterīta. Tas ir viegli lietojams, un tas nemaz nav pašam jātaisa – 1 pudele satur ikdienas devu piecus g. Tiek plaši izmantots kolagēna pulveris, kurš tad ir viegli uzņemams. Taču, ja pulveri pērkat ne paciņas veidā, šajā gadījumā dzēriens būs jātaisa saviem spēkiem, kas tad ceļojumu ziņā nav īpaši ērti. Kolagēns kā kapsulas vai tapbletes jau ir visērtākais lietošanas paņēmiens, kuru var ņemt uz darbu vai ceļojumā. Bez šaubām, ja tiks meklēts kolagēns atsauksmes būs tas, ko ir jāizlasa pirmām kārtām, tā varēsiet atrast piemērotāko opciju sev.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *