Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Kāds jumta segums šodien ir vislabākais?

Jumts un paša jumta konstrukcija aizņem svarīgu vietu mājokļa būvniecības finanšu plānošanā, tā kā to var to varētu būvēt dažnedažādu pie tam varētu būt izmantotas kopnes kā stila elements. Dažādie jumta konstrukcijas veidi var tik ļoti atšķirties savā starpā, ka ietekmē izmaksas, kuras var būt {kā pieņemamas kā atbilstoša}, gan arī pretēji, izraisīt šoku. Pats jumta segums un tā slīpuma lielums ietekmē arī bēniņu iekārtošanas iespējas, kā arī izveido visas mājas izskatu. Kā arī nedrīkst aizmirst, kad arī jumta un bēniņu siltināšana spēlē nozīmīgu lomu visā celtniecības procesā.

Plakans vai divslīpju, kāds tieši jumts būs piemērots Jums?

Mājas jumta segums var būt metāla, bitumena lokšņu, dakstiņu, bitumena uzkausējamais jumts, ko izvēlās, ja būvē plakano jumtu, kā arī nezazbezta šīfera mājas jumts. Kāds tieši jumta segums būtu atbilstošākais un kāda jumta uzstādīšana būs piemērota Jums, jau ir atkarīgs jau no tā, kāda tipa būs jumta konstrukcija . Populārākie ir divu slīpumu kā arī viena slīpuma jumti, kur pati jumta uzstādīšana tiek īstenota, lietojot šīferi vai arī dakstiņu pārklājumu. Metāla jumtu pārklājums tad ir labākais risinājums dārza mājām. Sarežģītie tipi jumta konstrukcijām var būt piemēroti individuālam prasībām, veidojot ļoti neparastus māju stilus, šajā gadījumā vislabākais jumta segums būtu bitumena viļņotās loksnes, kas arī jau ir izdevīgākais variants.

Kopnes vai jumta spāres?

Mājas celtniecībā ļoti bieži ir izmantotas kopnes vai jumta spāres. Kāds tad variants ir vislabākais? Spāru sistēma vai jumta spāres vienā pusē balstās uz mauerlatu, taču otrpus uz siju. Lai spāres sistēma spētu izturēt vajadzīgo spriedzi, tām jabūt savā starpā savienotām. Palielinātas slodzes gadījumā, tās ir atbalstītas tieši uz statīviem. Savukārt jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko parasti pielieto slīpo jumtu veidošanā. Šeit galvenā būtība būs sadalīt esošo slodzi uz konstrukcijas sienām, kurai jumts tiek pakļauts. Koka kopnes standartā var būt izgatavotas no augstas kvalitātes koksnes, dēļiem vai apaļajiem kokmateriāliem. Jumta kopnes ir lētāks un arī vienkāršāks variants nekā jumta spāres, tāpēc celtniecībā tām dod priekšroku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *