Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Mērniecība un modernās tehnoloģijas

Ģeodēzija ir zinātnes nozare par tādu lietu kā zemes mērīšana. Topogrāfija ģeodēzisko pētījumu laikā dabūtos datus pielieto, lai uztaisīt kartes kā arī planus, kā piemērs, topogrāfiskais plāns,, projektējot rūpnieciskos un parastos objektus. Topogrāfija vai arī mērniecība ļauj izveidot navigācijas sistēmas un pateicoties tam var korekti izmērīt attālumus starp dažādiem objektiem, noteikt, kar tad ir robežas starp reģioniem, pilsētām un valstīm. Speciālists, kurš tad īsteno šo darbu, ir mērnieks. Viņa pienākumos tiek iekļauta topogrāfija un ģeodēzija, pie tam šodien Latvijas mērnieks ir ļoti pieprasīta profesija darba tirgū.

Ienāc- https://www.geodezists.lv/pakalpojumi/zemes-iericiba/

Plašā ģeodēzija kā arī tās galvenās daļas

Interesanti, bet ģeodēzija tiešām ir diezgan pieprasīta nozare, kuras pakalpojumi ir vajadzīgi dažnedažādās tautsaimniecības jomās. Celtniecībā mērniecība ir vajadzīga, lai kontrolētu ēku un būvju ģeometrisko precizitāti. Mērnieks jau ir nepieciešams zemes pārvaldībā, tā kā arī zemes kadastrs nevar iztikt bez objektu atrašanās vietas un lieluma noteikšanas, izmantojot augstas precizitātes instrumentus, tādējādi nevar būt īstenota kadastrālā uzmērīšana. Savukārt meliorācijas kadastrs ģeodēziju izmanto, lai identificētu valsts, pašvaldību robežas, īpašu nosacījumu zonas, piem., ūdensnotekas. Kartogrāfijā ģeodēzija jau ir atkarīga no topogrāfiskiem apsekojumiem, lai tiek veidots precīzs topogrāfiskais plāns vai kartes. Priekš valsts drošības un aizsardzības, arī tiek veikts kartogrāfisks darbs. Ģeodēzija, topogrāfija kā arī navigācijas sistēma jau ir svarīgas nozares priekš Latvijas bruņotajiem spēkiem.

Latvijas mērnieks, konkrēti pie kā drīkst tikt pasūtīta lielā kadastrālā uzmērīšana

Nemaz nav būtiski kādi konkrēti pakalpojumi būs nepieciešami, vai arī tie būtu atjaunots robežu plāns, vai arī dažāda veida zemes ierīcības projekti, kadastrālā uzmērīšana vai arī topogrāfiskais plāns, būs vajadzīgs profesionāls Latvijas mērnieks, kurš zina savu darbu. Mērnieks jau ir tāds zinātnieks, kurš pārzin ne vienīgi ģeogrāfiju un fiziku, bet arī mūsdienu tehnoloģijas un spēj darboties ar tādām lietām piemēram, kā lāzerskenēšana un 3d skenēšana. Tad, kad tiek sūtīta topogrāfija cena spēlē diezgan lielu lomu, jo tā nedrīkst būt zema, taču, balstoties uz tirgus situāciju, jāskatās vidējais rādītājs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *