Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

TELPU APKURES IESPĒJAS MĀJAI

Tuvojas ziema, pie tam ar lieliem soļiem, tāpēc loģiski, ka aktuāls kļūst jautājums par optimālu telpu apsildīšanu savā mājoklī. Šādos brīžos nedaudz paveicies ir daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem, par kuru telpu apkurināšanu rūpējas namu apsaimniekotājs, pieslēdzot apkurināšanu apkures sezonas sākumā. Bet, ja dzīvojat privātmājā, ir daudz un dažādi risinājumi tam, kā aukstā laikā nodrošināt siltas mājas. Projektējot māju, jebkurš arhitekts, pašā mājas vidū, pat ja tam nav vajadzība, ieprojektēs dūmvadu, lai vajadzības situācijā ir iespējams mainīt telpu apsildes veidu bez liekiem izdevumiem un problēmām. Dūmvads tiek izbūvēts mājas vidū, lai tam var piekļūt parocīgi no ikvienas telpas mājā un skurstenim pievienot krāsni vai arī kamīnu.

KAMĪNI UN KRĀSNIS MĀJOKLIM

Mūsdienās ir iespējams atrast neskaitāmus risinājumus kā apsildīt savu mājokli. Pēdējā laikā populāri ir telpas apsildīt ar elektrību, taču tas ir arī salīdzinoši dārgs prieks, tālab, pēc aprēķiniem izdevīga alternatīva būtu krāsniņas, kamīni, granulu katli un arī tamlīdzīgi apkures risinājumi. Istabā sprakšķošs kamīns vai krāsniņa vienmēr asociējas ar siltumu un arī patīkamām emocijām. Nevajag uztraukties par to, ka krāsns vizuālais izskats varētu kaitēt telpas interjeram. Tās lieliski pilda savu funkciju un arī nav uzkrītošas. Piem., stūra kamīnkrāsns ir ekselenta opcija lielām telpām, piemēram viesistabām vai studijas tipa virtuves – viesistabas apvienojumam. Skaistās malkas liesmas būtu redzamas no katras vietas telpā, pateicoties lielajam kamīna durtiņu stiklam. Eksistē opcija pasūtīt arī kamīnkrāsni, kurā ir iebūvēta cepeškrāsns. Šāds risinājums nenoliedzami liksies komfortabls visiem, kuriem patīk darboties virtuvē. Protams, nevajag aizmirst arī par citām telpām vai arī blakus telpām. Piemēram, ja esat pirts īpašnieks, ir vairāki risinājumi lai apsildītu arī šīs telpas. Ir iespējams apskatīties un izvēlēties starp divu formu pirts krāsnīm. Tādām, kas piesilda tikai saunas telpu, vai arī izvēlēties tādu krāsniņu, kas piesilda ne vien pašu pirti, bet arī priekštelpu, kas nereti tiek izmantota dažādu draugu kompāniju pulcēšanās reizēs. Arī pirts krāsnis, tā pat kā kamīni un malkas krāsniņas, tiek veidotas pēc askētiska un arī gaumīga skandināvu dizaina.

Kā redzams, izvēles iespēju telpu apkurināšanai netrūkst. To, vai telpu apkurei vajadzīgs kamīns, vai pietiks vien ar krāsni, varat izlemt paši, vai konsultēties ar zinātājiem, taču, viens ir skaidrs – sprakšķoša malka istabā, vienmēr asociējas ar siltumu un mājīgumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *