Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Vitamīnu krātuve – smiltsērkšķi

Smiltsērkšķis dēvēts arī kā zeltains krūms – {šis} neparastais koks sasniedz līdz pat četru metru garumu, tā zari ir pilni ar ērkšķiem un lapām ir izstiepta forma. Taču smiltsērkšķu ogas ir krājums ar vitamīniem. Nav noslēpums, ka smiltsērkšķi spēlē lielu lomu veselības uzlabošanā. Smiltsērkšķu produkti tiek pielietoti profilaksei, lai nesaslimt. Smiltsērkšķu produkti atrodas medicīnisko līdzekļu, kā arī ir vairākas šī auga izmantošanas receptes, lai uzlabotu redzi, vai samazināt vecuma pazīmes. Smiltsērkšķi un tā produkti ir plaši zināmi kā ārstnieciskie līdzekļi.

Uzzini vairāk – http://amberfarm.lv/produkcija/smiltserksku-ogas/

Smiltsērkšķu ogas

Smiltsērkšķu ogas lieto arī citu produktu izgatavošanai, piemēram, kā smiltsērkšķu sula vai eļļa. Lai saražot 1 L smiltsērkšķu eļļas, nepieciešams pie diviem simtiem kilogramiem ogu, šis process izskaidro cenu šai produkcijai. Smiltsērkšķu ogas arī tiek pielietotas diezgan plašā veidā, lai saglabāt smiltsērkšķi ziemai, tā ogas var tikt sasaldētas un uzgalabātas ledusskapī un smiltsērkšķu ogas saglabās savas dziednieciskās īpašības. Ogas pielieto, lai izvairītos no infarkta, stimulēt sirdsdarbību, lai samazināt holesterīna daudzumu, ka arī kopējai veselībai. Klepus gadījumā, tiek ieteikts lietot uzturā smiltsērkšķu ogas ar medu.

Smiltsērkšķu receptes

Smiltsērkšķu ogas var izmantot dažādos veidos, tas nesamazinās to labo ietekmi uz cilvēka organismu. Svaiga smiltsērkšķu sula var tikt lietota arī kā salātu un deserta izstrādājumu papildus sastāvdaļa. Kā vitamīnu pārpilno un imunitāti uzlabojošu ogu produktu, to visvieglāk ir kopā ar kartsajiem dzērieniem. Piemēram, ja klepus ilgi nepāriet, ieteicams lietot tēju ar smiltsērkšķi, ingveru un medu. Smiltserkšķu ogas pieder pie tiem retajiem augiem, kuri saldējot saglabā ārstniecisko nozīmi. Tāpēc, smiltsērkšķi uz ziemu ievieto ledusskapī un ogas saglabāsies tādas pašas, kā nesen salasītas. Taču kā visiem ārstnieciskiem augiem arī smiltsērkšķu ogām ir ierobežojumi. Smiltsērkšķu ogas un citi produkti nav paredzēti cilvēkiem ar kunģa slimībām, ja ir aizkuģa dziedzera vai žultspūšļa iekaisums, hepatīts vai cita aknu slimība, ja ir akmeņi nierēs, ka arī jāskatās vai ir alerģiska reakcija uz karotīnu vai jebkuru citu sastāvdaļu.

Smiltsērkšķi Latvijā

Latvijā jau ir diezgan liels skaits dažādu smiltsērkšķu saimniecību, protams, ne mazāk ir arī to, kas ražo no tiem vairākus produktus. Mūsdienu tirgus ir pārpildīts ar smiltsērkšķu eļļu izvēli un savādāku cenu robežām. Nav brīnums, ka rodas jautājums, kā gan atrast labāko. Nenoliedzami, šeit nedarbojas teiciens – jo lētāk, jo labāk. Iedomājaties, cik daudz smiltsērkšķu ogu nepieciešams tikai 1 l eļļas sagatavošanai – ap diviem simtiem kg. Tas ir ļoti daudz. Veicot izvēli, lai atrast savu smiltsērkšķu produkcijas ražotāju, būtu ieteicams to izpētīt un pārliecināties vai ir visas nepieciešamās atļaujas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *