Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Komforts un dizains apavu pasaulē

Kas gan būtu pasaka par Pelnrušķīti, ja stāstā nebūtu slavenās kristāla kurpītes. Nav jābūt Pelnrušķītei, lai dotos uz jebkuru apavu veikalu un pielaikotu kurpes. Jauns pāris apavu nav tikai ierasts ikdienas priekšmets. Tas var arī izrādīties brīnišķīgs sarunas iesākums, iemesls saņemt komplimentu no kolēģa vai arī plaša smaida veicinātājs ceļā uz brokastīm ar ģimeni. Jaunu apavu iegāde sagādā prieku – atšķirībā no citiem stila elementiem, apavi tieši ietekmē to valkātāja stāju, gaitu un labsajūtu. Ir cilvēki, kuri atzīst, ka apavi ir viņu atkarība – tos vienlīdz sajūsmināti pērk gan Austrālijā, gan Argentīnā, kā arī Dienvidāfrikā un Somijā. Apavu zoles var salīdzināt ar otro ādu, kas ir biezāka un izturīgāka, lai tās palīdzētu mums doties pretī spožākai nākotnei.

Sieviešu un vīriešu apavu atšķirības meklējamas to eksperimentālajā dizainā. Sieviešu apavi mēdz būt košāki, kamēr vīriešu apavi biežāk redzami neitrālās krāsās. Apavu veikalā atrodams plašs apavu sortiments, nereti arī somas un mugursomas. Lai atvieglotu iepirkšanos, lielākā daļa apavu veikali ir pieejami arī kā tiešsaistes veikali. Apavi internetā ir aplūkojami no dažādiem leņķiem, tomēr jārēķinās, ka pielaikot tos varēs tikai tad, kad apavi tiks piegādāti. Nereti šis ir pircēju arguments, lai dotos uz veikalu un pielaikotu kurpi uz savas pēdas. Apavi bērniem ir attīstīti kā vēl nekad – arī mazie staigātāji var izbaudīt lielisku apavu sortimentu un izvēlēties to dizainu, kurš tuvāks sirdij. Arvien vairāk pircēju izvēlas brīvā laika apavus arī darbam, skolai un ikdienai. Kopš brīvais stils ir iekarojis arī moderno biroju kabinetus, šāda veida apavus nēsā ne tikai menedžeri, bet arī vadītāju vadītāji.

Kad laiks ieviest jaunu apavu pāri, mēs varam pieņemt vairākus lēmumus. Klasiskais – doties uz lielveikalu, izstaigāt veikalus, pielaikot sev tīkamos apavus, kā arī tos iegādāties.  Otrā iespēja būtu netraucēti izpētīt tiešsaistes veikalu piedāvājumu, neizejot no mājām, varbūt pat nepieceļoties no dīvāna – pasūtīt jaunus apavus internetā un izvēlēties piegādi uz mājām. Šādi noteikti iespējams ietaupīt laiku un enerģiju. Bet ir arī citas alternatīvas, kuras vienlaicīgi rūpējas par preču pārstrādi un ļauj tām turpināt būt noderīgām arī it kā pēc to lietošanas beigām. Arvien biežāk pircēji labprāt izmanto lietotu preču viekalu piedāvāto sortimentu, lai iegādātos apavus, kuri kādam ir izrādījušies pārāk mazi, nepiestāv vai vienkārši apnikuši. Apzinoties to, cik daudz resursi un materiāli tiek patērēti, lai ražotu apģērbus un apavus, ir tiešām svarīgi, ka mēs kā sabiedrība novērtējam preču potenciālu tikt nēsātām daudz ilgāk par laika periodu, ko tās pavada mūsu skapjos.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *