Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

KAS IR LOĢISTIKA UN KAS AR TO NODARBOJAS?

Jau gadu simtiem ilgi, dažāda veida kravu pārvadāšana ir bijusi aktuāla teju visiem tirgotājiem, kā arī tā ir neatņemama importa un eksporta nozares atbalsta sastāvdaļa. Viss tas, ko varam nopirkt veikalu plauktos, ir dažādu loģistikas pakalpojumu kopuma rezultāts. Viss, sākot no preces radīšanas, līdz nokļūšanai pie pircēja, ir loģistikas procesu kopums. Loģistikas servisu uzņēmumos veic gan atsevišķi nolīgtas loģistikas kompānijas, gan atsevišķas loģistikas nodaļas, kas parasti atrodamas lielākos uzņēmumos. Kravas taksometrs, konteineru pārvadājumi, vietējie un starptautiskie kravu pārvadājumi ir tikai niecīga daļa no visa loģistikas servisa piedāvājuma. Kravu iespējams piegādāt arī izmantojot gaisa un jūras ceļus.

APDROŠINĀŠANAS UN BROKERU PAKALPOJUMI LOĢISTIKAS UZŅĒMUMOS.

Optimālam risinājumam, pārvadājamā krava tiek vērtēta pēc daudz un atšķirīgiem kritērijiem, lai atrastu piemērotāko pārvadāšanas variantu gan cenas, gan ātruma ziņā. Tiek nodrošināta arī apdrošināšanas un muitas brokeru pakalpojumu sniegšana. Transportēta tiek arī negabarīta krava, izvēloties piemērotāko variantu, kā tai sasniegt galamērķi. Apmierināti klienti ir kompānijas vislabākā vizītkarte, tālab tiek strādāts pie tā, lai esošie klienti vienmēr atgrieztos apmierināti un laimīgi.

KRAVAS PĀRVADĀŠANAS VEIDI LATVIJĀ UN PASAULĒ.

Kā īsti atšķiras kravu pārvadāšanas veidi? Katra krava var tikt pārvadāta dažādos veidos, īpaši piemērotos un drošos. Nenoliedzami viens no pieprasītākajiem un izplatītākajiem kravu pārvadašanas veidiem ir auto krava. Ar auto var transportēt praktiski jebkāda veida kravas. Pārvadāšanai tiek izmantoti atšķirīga tipa auto transportu veidi, kas tiek pielāgoti vedamās kravas veidam. Pārvadāšanai var izmantot mikroautobusus, tenta puspiekabes, refrižeratora tipa piekabes, negabarīta kravas platformas un atklātās platformas, bez tam, protams, lielus kravas auto. Ja vajadzīgs pārvadāt īpaši dārgu un sensitīvu kravas formu, tad vislabākais risinājums būs avio kravas pārvadājumi, jo tie tiek uzskatīti par ātrāko un drošāko formu kravas pārvadāšanai. Daudziem būs pārsteigums, ka avio kravas tiek pārvadātas, izmantojot arī pasažieru lidmašīnas, jo jebkura lidmašīna ir piemērota šādai funkcijai. Dzelzceļa pārvadājumi visā pasaulē kļūst ar vien pieprasītāki, tāpēc tiek piedāvāti dažādi risinājumi, kā kravu nogādāt galamērķī arī šādā veidā. Cisternas, hopervagoni, pusvagoni, dažādas platformas un segtie vagoni bieži sniedz nebeidzamas opcijas dažāda tipa kravu pārvadājumiem. Savukārt jūras ceļi, kravu pārvadāšanai, tiek izmantoti jau gadu simtiem ilgi, un skaidrs, ka laikam ritot, šis ir kļuvis arī par mūsdienās, vienu no populārākajiem veidiem kravu transprtēšanai uz salīdzinoši tālu galamērķi. ASV, Singapūra un Filipīnas ir tikai neliela daļa no ostām, uz kurām tiek nodrošināti kravu pārvadājumi ar kravas kuģiem. Šādi ir parocīgi transportēt arī nestandarta kravas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *