Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

KĀ IZVĒLĒTIES KRĀSNI VAI KAMĪNU?

Tuvojoties gada aukstajam laikam, telpu apsilde kļūst aktuāla jebkur pasaulē. Podiņu krāsnis un pilsētas centrālapkure jau labu laiku nav tikai vienīgās opcijas telpu apkurināšanai – sildītāji, gaisa kondicionieri ar siltā gaisa opciju, akmens un čuguna krāsnis, dažādi apkures katli – atliek vien izvēlēties piemērotāko. Mājokļa apsildes iespējas lielā mērā nosaka tas, kāda tipa telpas nepieciešams sildīt.

Dzīvokļos noteikti tie būs radiatori ar pieslēgtu centrālo apkuri, taču privātmāju iedzīvotājiem ir dažādas iespējas, no kurām populārākie būs apkures katli, taču netrūkst cilvēku, kas vēlas uzturēt un pieturēties pie tradicionālām vērtībām – krāsnīm. Podiņu krāsnis un kamīnus pamazām aizstāj ziepjakmens krāsnis un stūra kamīni, kas ir askētiski savā dizainā, taču nodrošina pat lielu telpu apsildi, izmantojot nelielu malkas patēriņu.

VAI ZIEPJAKMENS KRĀSNS IEDERĒSIES MANĀS MĀJĀS?

Kamīns un krāsns, pavisam noteikti, telpai spēj piešķirt patīkamāku gaisotni un veicināt pozitīvas emocijas. Stūra kamīns, novietots telpas stūrī, klusām pilda savu funkciju, kamēr caur plašajām stikla durtiņām varat vērot degošās pagales. Pateicoties tam, ka krāsnis ir iespējams izveidot dažādās krāsās un pielāgotas klienta vēlmēm un telpas iespējām, tās iederēsies jebkurā interjerā. Protams, iespējams arī veikt individuālus pasūtījumu arī ar dažādām papildus funkcijām, piemēram, malkas cepeškrāsni. Krāsnis un kamīni tiek būvēti no ziepjakmens, kas, pateicoties savam ķīmiskajam sastāvam nodrošina vieglu apstrādi un vienmērīgu uzsilšanu un siltuma noturēšanu.

SAUNU UN PIRTS KRĀSNIS

Saunas un pirts krāsnis ir atsevišķa preču grupa. Izvēloties šāda veida apkures iekārtas savai pirtij un pirts priekštelpai, ir iespējams piemeklēt tieši tādu, kas nepieciešama konkrētam telpu izvietojumam. Ja aiz pirts sienas atrodas priekštelpa, kurā iekārtota atpūtas zona, tad ērts risinājums būs pirts kamīnkrāsns, kas silda gan pirts telpu, gan priekštelpu, piešķirot patīkamu un siltu atmosfēru. Zināms, ka latviešiem un arī citām kultūrām pirts ir attīrīšanās un relaksācijas vieta, tādēļ daudzi pirtis un saunas izvēlas kā atpūtas vietu. Pirts krāsnis iederēsies jebkāda stila telpās, jo parocīgais Skandināvu dizains tās padara askētiskas un neitrālas. Nevajag aizmirst par pareizu krāsns kopšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *