Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES DARBA DEVĒJAM

Darba devējs ar darba meklētāju, 21. gadsimtā viens otru sastapt var bez problēmām, jo tieši pateicoties internetam, ir iespējams uziet lieliskas darba vietas un tik pat lieliskus darba meklētājus. Gan vakances mūsu valstī, gan vakances ārzemēs ir ļoti aktuālas un darba tirgū dīkstāve nav novērojama.

Darba sludinājumus un piedāvājumus var izzināt ļoti daudz kur – sociālajos tīklos, interneta portālu sludinājumu sadaļās, no personāla atlases kompānijas, nodarbinātības aģentūrās, caur paziņām un drukātajos medijos.

Ļoti daudzi uzskata, ka CV un motivācijas vēstuļu vai rezumē pievienošana darba pieteikumam ir lieka laika tērēšana un muļķības, taču tā nebūt nav, jo darba devējs šādā veidā uzzina ļoti daudz par kandidātu. Dzīvojot interneta laikmetā, CV online izveidot ir dažu minūšu jautājums, turklāt, to pašu var attiecināt arī uz motivācijas vēstulēm. Kāpēc tieši internetā? Jo tādā veidā ir iespējams izveidot CV pareizi un ari precīzāk, lidz ar to darba devējs varēs vieglāk iepazīties ar kandidāta pieredzi. CV paraugus var ērti uziet, ierakstot atslēgas vārdus interneta pārlūkā. Tur var uziet vairākus veidus CV un motivācijas vēstuļu izveidei tā, lai informācija būtu ērti pārskatāma. Daudzi darba devēji savam darba pieteikumam lūdz pievienot aī motivācijas vēstuli, lai pārliecinātos par kandidāta citām stiprajām īpašībām un uzskatiem par darbu kā tādu. Mūsdienās motivācijas vēstules izveidot ir ļoti viegli, jo dažāda veida paraugi ir atrodami gan internetā, gan nodarbinātības aģentūrās.

KUR MEKLĒT DARBA VAKANCES?
Gribam vai nē, bet iztiku sev varam nopelnīt tikai ar darbu. Neatkarīgi no tā, vai nepieciešams darbs Rīgā, darbs Talsos vai darbs Valmierā, derīgas vakances ir atrodamas katru dienu. Nedaudz pameklējot, noteikti varēsiet izzināt ko sev piemērotu. Galvenais ir prasmīgi un pareizi norādīt visu informāciju par sevi un savu pieredzi, lai darba devējs varētu vieglāk izlemt par darba meklētāja piemērotību vakancei. Ļoti daudzus joprojām interesē arī darbs ārpus Latvijas, un maldīgi uzskatīt, ka mainoties ekonomiskajai situācijai, tas ir kļuvis neaktuāls. Vislabāk un vidrošāk darbu ārzemēs ir meklēt tieši oficiālās interneta vietnēs un darba aģentūrās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *