Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

2019.gada sporta aktualitātes

Sporta notikumi 2019 lutina līdzjutējus un sporta ekspertus ar brīnišķīgu sacensību sortimentu. 2019.gadā jau esam paspējuši piedzīvot Pasaules čempionu rokasbumbā vīriešiem , nupat notika Pasaules čempionāts biatlonā, Japānā tika organizēts Pasaules čempionāts daiļslidošanā, bet pavisam drīz, maijā, mūsu valsti pieskandinās hokeja līdzjutēju bungas un dziesmas, jo gaidāms Pasaules čempionāts hokejā. Vēl viens pamatīgs notikums, kurš noteikti pievilinās daudzu līdzjutēju uzmanību, ir UEFA čempionu līgas turnīrs. Kura komanda vedīs mājās UEFA čempiona kausu? Tikmēr tepat Latvijā norisināsies Latvijas čempionāts šahā.

Seko līdzi aktuālajam  – https://www.optibet.lv/lv/piedavajumi/totalizators/uefa-cempionu-liga/

Ja esat minimāli informēts par futbola notikumiem, tad svešs Jums nebūs UEFA čempionu līgas nosaukums. Pasaulē nav lielāka notikuma futbola kategorijā par šo. Notikuma vēsture aizsākās 1955.gadā, kad tika rīkots pirmais šāda mēroga turnīrs. Toreiz savā starpā cīnījās 16 komandas no dažādām Eiropas valstīm. Pirmos vārtus UEFA čempionu līgas vēsturē iesita Joao Baptista Martins. Pirmos piecus turnīra gadus uzvarētāju godā tika celta spāņu komada Real Madrid. Par komandas lieliskajiem sasniegumiem lielākoties uzslavas pelnījis Alfredo Di Stefano. 1960.gada finālspēlē Real Madrid iesita veselus 7 vārtus, kas līdz šim ir nepārspēts rekords.

UEFA 2019 norisinās jau 64.reizi un finālspēle notiks Madridē, Spānijā. Komanda, kura uzvarēs 2019.gada UEFA turnīrā, iegūs tiesības spēlē pret 2020.gada uzvarētājkomandu UEFA Superkausā. Kvalifikācijas spēles norisinājās no 2018.gada 26.jūnija līdz 29.augustam, galvenā spēles risinās no 2018.gada 18.septembra līdz 2019.gada 1.jūnijam.

Pasaules hokeja čempionāta saknes rodamas pagājušā gadsimta divdesmitajos gados, kad Šveicē,Cīrihē bāzētā Starptautiskā hokeja federācija organizēja pirmās sacensības olimpisko spēļu ietvaros. Federācijā ir 76 dalībnieki, Latvija tajā ir kopš 1931.gada. Lai arī hokeja federācija ir čempiona organizatori, tai nav īpaši liela teikšana hokeja lielvalstu – ASV un Kanādas – NHL federācijas priekšā. Čempiona vēsturē redzam periodus, kuros izteikti dominē viena vai cita valsts, īpaši tās ir bijušas Kanāda un Padomju savienība. Ļoti ilgu laiku, līdz pat 1992.gadam, čempionātā komandas tika iedalītās ļoti vienkāršoti – labākās komandas piederēja grupā A, bet pārējās grupā B. Mūsdienās čempionātā ir ne tikai A un B grupas, bet arī divas divīzijas. Ja čempionātā piedalās vairāk kā 40 komandas, veidojas arī trešā divīzija.

Jau kopš 2019 gada sākuma entuziasti un ceļojumu biroji gatavo braucienus uz Slovākiju maijā. Kāpēc? Protams, tāpēc, kā maijā Slovākijā notiek Pasaules čempionāts hokejā. Čempionāts notiks divās skaistās Slovākijas pilsētās. A grupas spēles notiks Košicē, Steel Arena hallē, kuras ietilpība ir 8378 vietu. Vienlaicīgi spēles B grupā risināsies Bratislavā, Ondreja Nepelas ledus hallē, kura var uzņemt 10055 līdzjutēju. Latvijas izlase spēlēs B grupā, un savā grupā cīnīsies ar septiņu valstu izlasēm. Jāpiemin, ka šogad A grupā pēc gandrīz 30 gadu pauzes atgriezīsies Lielbritānijas izlase. Ja fano par Latvijas izlasi un vēlies sekot līdzi tās gaitām, tad piefiksē šos datumus:  11.maijs, 12.maijs, 14.maijs, 16.maijs, 18.maijs, 20.maijs, 21.maijs. Šie ir datumi, kad mūsu izlases vīri kāps uz ledus. Lai mūsu sportistiem veicas Pasaules čempionātā hokejā 2019!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *