Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

KĀ PILDĪT SAVAS SAISTĪBAS?

Ar dažāda veida parādu atgūšanu nodarbojas parādu piedziņas firmas. Lai atrastu piemērotāko risinājumu saistību izpildei, iespējams saņemt dažāda veida konsultācijas. Parāda atgūšana ir likumīgs process, un visa tā laikā ir pieejamas dažāda veida konsultācijas un atbalsts visām iesaistītajām pusēm. Inkaso un cesijas līgumi ir populārākie parādu atgūšanas veidi.

Parādnieks par parāda esamību tiek informēts rakstiski un piedāvāts apmaksas datums. Tiek dotas 3 nedēļas lēmuma apstrīdēšanai. Parādu vienmēr ir iespējams nomaksāt pa daļām, tādēļ nevajag bīties no piedziņas uzņēmumiem, bet sadarboties ar tiem.

KĀDĀ VEIDĀ TIEK ATGŪTI PARĀDI?

Ārpus tiesas parādu piedziņa ir viens no populārākajiem veidiem kā uzņēmumiem atgūt savu naudu(skatīt te – parādnieku reģistrs). Ir dažādi veidi, kā var veidoties parāds un viens no populārākajiem ir neatmaksātas kredītsaistības, taču tas var notikt neapmaksātu rēķinu vai uz nomaksas pirktu preču maksājumu grafika neievērošanas gadījumos. ne tikai juridiskas, bet arī privātpersonas mēdz izmantot parādu piedziņas kompāniju pakalpojumus. Kreditori un parādu piedziņas pakalpoju sniedzēji, parādniekus iekļauj melnajā sarakstā, kas signalizē citiem komersantiem par klienta iespējām uz godīgu sadarbību.

KĀ MAZINĀT KREDITORU ZAUDĒJUMUS PARĀDA ATGŪŠANAS LAIKĀ?

Populārākais veids, kā tiek panākta aizdevumu apmaksa ir ar ārpus tiesas atgūšanas starpniecību. Otrs veids, nereti, ir cesijas. To parasti izmanto reizēs, kad tiek prognozēta problemātiska parāda atgūšana. Cesijas līgums paredz, ka parādu nopērk piedziņas firma un tādējādi tiek mazināti zaudējumi, kas var rasties parāda laicīgas neatgūšanas reizēs. Šie pakalpojumi pieejami arī ārpus Latvijas. Viss parāda atgūšanas process tiek uzraudzīts no parāda atgūšanas uzņēmuma puses, piemēram, sākot ar informatīvas vēstules sagatavošanu un izsūtīšanu un zvanu veikšanu, kā arī maksājumu uzraudzīšanu. Veiksmīgs rezultāts un sakārtotas saistības ir visu iesaistīto pušu interesēs, tādēļ sadarbojoties ar parāda atgūšanas uzņēmumiem, ir iespējams gan sev ērtā veidā atmaksāt parādu, gan dzēst savu vārdu no melnā saraksta, kas atvieglotu dzīvi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *