Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

Vasara nāk klāt, kādi tieši notikumi mūs visus sagaida? Jāņi un Līgo – atrodam labākos apsveikumus!

Ziema ir galā un nāk klāt Vasarsvētki. Mums visiem kalendārs sāk ziņot par to, kam būs vārda dienas maijā vai jūlijā. Turklāt jūnija beigās mēs visi svinēsim vēl vienus ļoti gaidītus vasaras svētkus – Līgo un Jāņu dienu. Tie ir tādi svētki, kas tad izsenis Latvijā bija tiešām ļoti mīļi un gaidīti, tieši tas bija saistīts ar dažādiem mistikas sakāmvārdiem un vēl paražām. Bet arī šodien mēs priecīgi atzīmējam gan Vasaras svētkus, gan Jāņu dienu. Tajā pat brīdī šie notikumi ir vienmēr kopā ar ritmiskām dziesmām un dziedošiem dzejoļiem. Kurā vietā tad to visu, lai atrod? Patlaban, kā Līgo pantiņi nerātnie, tā arī apsveikumi Vasarsvētkos, pieejami novēlējumu portālu mājas lapā, kurā turklāt būs viegli izmantojams rīks novēlējumu atrašanā.

Kas tieši ir vislabāk – smieklīgi Līgo pantiņi vai, piemēram, īpaši Jāņu apsveikumi?

Šodien mums vairāk nav interesanti parastie pantiņi Jāņos. Tiek skatīts kas neparasts un pirms tam nedzirdēts. Populāri paliek arī nerātni Līgo pantiņi, jo tādējādi var pārsteigt kādu, kuram patīk tieši smieklīgi pantiņi. Mūsdienīgi portāli mājas lapā piedāvā ērtu instrumentu, kur varēs sameklēt, piem., Māmiņu dienas apsveikumus bērniem. Tādi būs viegli skaitāmi un sirsnīgi. Bieži vien tiek meklēts, kas tieši ir Jāņi, tradīcijas, kas tiek piemērotas šajos svētkos. Līdz ar to labākais risinājums ir sameklēt tāda veida dzejoļu krātuvi, kurā būtu viss vienā vietā, kā Vasarsvētku apsveikumi, gan arī nerātni Jāņu apsveikumi.

Vasarsvētki, Līgo diena vai Jāņi – kas tad ir svarīgākais?

Tad, kad tiks meklēti apsveikumi Jāņos, nedrīkst aizmirst par pašām tradīcijām un paražām. Ugunskura taisīšana un arī dziesmu skandināšana ir neatņemama svinību sastāvdaļa. Dainu krājumi ir arī dzejoļu mājas lapās, kur varēsiet atrast priekš sevis atbilstošāko risinājumu. Un interesanti, ka tad, kad ir skatīti Vasarsvētku apsveikumi, tur arī var sameklēt tradīcijas. Līgo, ticējumi saistībā ar tiem nemaz nav vienīgais, ko tad varētu atrast, arī ir paražas un arī ļoti daudzi skaisti pantiņi, kuri iepriecinās jebkuru cilvēku. Tāpēc, tad kad tiek meklēti Līgo apsveikumi, ieteicams izpētīt arī šīs dienas tradīcijas. Nenoliedzami tāda veida vieta, kur būs atrodams viss, bez šaubām būs vislabākais izvēles variants!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *