Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

KUR TIEŠSAISTĒ VAR SAMEKLĒT DARBU?

Darba piedāvājumi allaž ir bijusi viena no aktuālākajām lietām tiešsaistē, tālab vsiem interesentiem tiek piedāvātas vairākas iespējas, kā darba devējiem un darba meklētājiem satikties. Online ir iespējams atrast darba piedāvājumus ne vien darbam Latvijā, bet arī ārpus valsts robežām, kas joprojām ir aktuāls segments ļoti daudziem darba meklētājiem. Darba piedāvājumus ir iespējams atrast arī speciālos, nozaru interneta resursusos, sludinājumu serveros  kā arī sociālajos tīklos, kas mūsdienās ir kļuvis par vienu no optimālākajiem veidiem kā iegūt mērķauditoriju.

CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES ONLINE.

CV un motivācijas vēstuļu iesniegšana kopā ar savu darba pieteikumu, var būt obligāta prasība. Šī iemesla dēļ, ir vērts iepazīties ar precīzu un korektu abu dokumentu izveidošanu, lai darba devējam par sevi radītu labāko iespaidu. Visparocīgāk par visu dokumentu pareizu izstrādi vai aizpildīšanu, varam atrast tiešsaistē, kur nereti ir atrodamas automātiskās aizpildīšanas formas, kurās nepieciešams ievadīr prasīto informāciju un sistēma dokumentu sastāda pati. Jebkurš darba devējs priecāsies par darba meklētāju, kurš izprot dokumentu iazpildīšanas nozīmīgumu un visus dokumentus aizpilda korekti. Motivācijas vēstule ir svarīga gan darba devējam, gan darba meklētājam, jo ir iespēja rakstiski parādīt savu kompetenci konkrētajai vakancei vai sfērai kopumā. CV un motivācijas vēstulēs vajadzētu izvairīties no tukšu un nenozīmīgu frāžu lietošanas, jo tas nepievilina nedz darba meklētājus, nedz darba devējs ir ieinteresēts sadarboties ar šādiem darbiniekiem.

 

VAKANCES LATVIJĀ.

Aktuālākās darba vakances tiek meklētas visā Latvijā, tādēļ ir grūti izdalīt kādu noteiktu reģionu, kurā darbs tiktu meklēts visbiežāk. Darbs Latvijā ir aktuāls gan Rīgā, gan Liepājā, Daugavpilī, Tukumā vai Olainē, līdz ar to aktuāls visā valstī. Jaunas vakances var atrast ik dienu, it sevišķi lieākajās Latvijas pilsētās, tādēļ iespēju strādāt netrūkst. Darba intervijā vienmēr ir svarīgi par sevi atstāt vislabāko iespaidu un tas pats attiecas arī uz nepieciešamo dokumentu iesniegšanu, lai darba devējam būtu skaidrs, ko gaidīt darba intervijā. Korekta dokumentu aizpildīšana ir nepieciešamība laba pirmā iespaida radīšanai.

 

VAKANCES ĀRZEMĒS – AR KO RĒĶINĀTIES?

Lai arī lielais emigrācijas vilnis ir aiz muguras, darbs ārzemēs daudziem joprojām ir aktuāls un nepieciešams. Tehnoloģiskās iespējas mūsdienās ļauj ātri un ērti uzzināt visu par darba devēju un vakanci, tādēļ šādu nelielu pētījumu iesakām veikt, pirms sūtāt pieteikuu darbam ārpus Latvijas. Šāda tipa darba piedāvājumus ir iespējams atrast gan vakanču portālos, gan sociālajos tīklos un cita veida sludinājumos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *