Jaunākās ziņas

Jaunākie komentāri

Arhīvi

Kategorijas

Meta

KUR MEKLĒT LABU DARBU ONLINE?

Gan darba devējiem, gan darba meklētājiem ir ļoti viegli satikties internetā, tādēļ tieši globālajā tīmeklī tiek izvietoti tik daudz darba piedāvājumi. Darba piedāvājumi internetā ir atrodami ne tikai vakancēm Latvijā, bet arī ārzemēs, kas joprojām ir bieži meklēta darba kategorija.Speciālas sludinājumu izvietošanas vietnes, sociālo tīklu starpniecība, nozares mājas lapas ir tikai maza daļiņa no visa, kā darba devējiem un darba meklētājiem iegūt sev saistošu informāciju. Gandrīz visi darbi ir atrodami online.

CV INTERNETĀ.
CV un motivācijas vēstuļu iesniegšana kopā ar savu darba pieteikumu, var būt obligāta prasība. Šī iemesla dēļ, ir vērts iepazīties ar precīzu un korektu abu dokumentu izveidošanu, lai darba devējam par sevi radītu labāko iespaidu. Ļoti ērti ir veidot savu CV online, kur var precīzi iepazīties ar to, kādu informāciju un kādā secībā uzrādīt un, ko minēt nevajadzētu. Precīzi izpildīti dokumenti un korekti norādīta informācija par savu dzīves gājumu un motivācija strādāt ir vērā ņemams pluss darba meklētājam. Motivācijas vēstule ir svarīga gan darba devējam, gan darba meklētājam, jo ir iespēja rakstiski parādīt savu kompetenci konkrētajai vakancei vai sfērai kopumā. Gan darba ņēmējiem motivācijas vēstulēs, gan darba devējiem savos sludinājumos, vajadzētu izvairīties no vispārinātu un abstraktu frāžu lietošanas, ko bieži varam novērot, meklējot darba sludinājumus.

DARBS PIE MUMS UN NEPIECIEŠAMIE DOKUMENTI.
Dzīvojam materiālā pasaulē, un vienīgais veids, kā tikt pie naudas līdzekļiem, ir strādāšana. Neatkarīgi no tā, vai vajadzīgs darbs Valmierā, darbs Rīgā vai darbs Talsos, vai jebkurā citā pilsētā vai valstī, darba meklētājam ir jāiegulda laiks un vēlēšanās atrast sev piemērotu vakanci. Atliek tikai meklēt, jo dažādas jaunas vakances interesentiem tiek piedāvātas ik dienu. Lai darba devējs un darba meklētājs labāk sadarbotos, visi prasītie dokumenti jānosūta korekti aizpildīti, jo visbiežāk tieši vadoties pēc tiem, tiek noteikts vai kandidāts tiks aicināts uz otro kārtu vai darba interviju. Pirmais iespaids vienmēr ir noteicošais!

VAI CITĀS VALSTĪS IR DARBS?
Maldīgi uzskatīt, ka darbs ārzemēs ir bijis aktuāls pirms daudziem gadiem un mūsdienās tā vairs nav nepieciešamība. Oficiālās mājas lapās un vakanču portālos, parasti tiek ievietoti verificēti un droši ārzemju darba piedāvājumi, lai samazinātu risku darba meklētājiem tikt apkrāptiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *